Geschiedenis

Op 7 februari 1978 is Korwi opgericht door Hillechinus Sijbring, Arie de Reus, Henk Stuut, Coby Boelens, Hendrik Jansen, Wemmy Bos, Hillechinus Sijbring, Jaap Wiertz, en Jan Roede.

Winschoten, een roos in de regio, was immers jarenlang nog een witte vlek op de korfbalkaart geweest. Met de oprichting werd weer een witte vlek op de korfbalkaart opgevuld. In het in 1984 uitgebrachte jubileumboek75 jaar korfbal in Drenthe en Goningen lees je dat omliggende plaatsen als Blijham, Wedde, Nieuwe Pekela, Meeden, Nieuweschans aan het begin van deze eeuw al korfbalclubs kenden. Winschoten vreemd genoeg echter niet. In 1984 waren deze clubs al langweer verdwenen. In 1984 had Korwi op haar hoogtepunt 148 leden en speelde afdeling 3e klasse. In 2003 had Korwi nog ruim vijftig leden, maar is na 1984 wel drie keer gepromoveerd. Korwi speelt anno 2010 zowel in de zaal als op het veld 4e klasse KNKV.

De onstuimige groei van Korwi bracht in haar beginjaren de nodige problemen met zich mee. De locatie op het ijsbaanterrein werd al vrij snel verruild voor het oude hockey veld (1979). Op de oude hockey velden bleef Korwi niet lang. Op 12 december 1981 opende toenmalig wethouder H. Stuut de Korwiaan door na zeven pogingen de bal door de korf te gooien. Pas in september 1985 kreeg Korwi eigen velden bij haar kantine. Voorzitter was in die jaren Alje Boelens. Naast een eigen kantine korfbalveld en clubblad “de apropos” heeft Korwi ook een eigen clublied, gemaakt door Roelie Swiersema.

Instagram